Bemutatkozás

A Pedagógia Plusz trénereinek közössége egy rendkívül sokféle társaság, melynek szakmai erejét épp a változatos szemlélet, a különböző tapasztalatok jelentik.

De a célunk közös - fejlődni, és erre másoknak is lehetőséget biztosítani, támogatni a csoportokat a folyamatban.

2010 óta foglalkozom élménypedagógiával. Noha először szkeptikusan közeledtem a témához, mára úgy látom, hogy ez a terület igazából nem más, mint a természetes tanulási, fejlődési folyamatok segítése, támogatása. 

Ebben sokat segítettek a Pressley Ridge Magyarország Alapítványnál szerzett tapasztalataim, először tábori önkéntesként, majd outdoor specialistaként, 2013-tól pedig egy budapesti tanoda nevelő-tanáraként egy tanévig. Láttam, hogy a módszer mennyit tud adni akár egy rövidebb projektben, akár egy folyamatos csoporttámogatás során. 2014-től két évig egy kalandpark sportszakmai vezetőjeként és trénereként dolgoztam.

2016-ban elindítottam a Pedagógia Pluszt, melyben összesítve az eddigi tudást, és figyelve a további fejlődést, a csoportdinamika nehézségeivel küzdő gyerekcsoportoknak, tanároknak és cégek munkacsoportjainak egyaránt biztosítjuk az egyéni és közösségi fejlődés természetes folyamatát.


Műtősnő, jegyszedő, vendéglátós, animátor, tábori nevelő, élménypedagógus!

...vagyis nagyon sokoldalú, és leírhatatlanul tudásszomjas! Emiatt a tudásszomj miatt kezdtem el foglalkozni az élménypedagógiával, és mert ezzel a módszerrel építettünk a gyermekcsoportokból csapatot a Holdfény Liget táboraiban! Itt kezdődött és mai napig tart a tanulás, hiszen ez egy olyan foglalkozása az embernek, amely örök tanulást kíván!

Minden téren emberekkel foglalkozom, és szeretem, mert minden embertől tanulhatok, tapasztalatot szerezhetek, és segíthetek. 


Tizenhárom évig kosárlabdáztam versenyszerűen, így mondhatom, hogy csapatban nőttem fel. Egy csapatban az a jó, hogy mindenki más. Egy feladat vagy egy probléma megoldásához a csapat összes tagjának az egyéniségére, véleményére és kreativitására szükség van. Egy tréning folyamán a fent leírtak tökéletesen megfigyelhetők, és szerintem a legszebb érzés az, amikor erre a résztvevők maguk jönnek rá.

2013-ban ismertem meg az élménypedagógiát Gergelytől, aki vakon bízva bennem beledobott a mélyvízbe. Minden pillanatát élveztem az első tréningemnek. 100%-os tapasztalati tanulás a trénernek is.

Személyi és csoportos edzőként is dolgozom, ahol ugyanúgy használom az élménypedagógia jó pár elvét. A bizalom a szakmámban elengedhetetlen, ennek kiépítésében egy-két egyszerű játék, gyakorlat egy edzésbe is beépíthető, és az ember nem csak lelkileg, szellemileg, hanem még testileg is fejlődik!

Az élménypedagógiával megtanultam lazábban, rugalmasabban kezelni a dolgokat és élvezni az élet adta akadályokat.


Több mint 5 éve dolgozom állami gondozott, speciális szükségletű kamaszokkal, 3 éve foglalkozom utógondozott fiatalok mentorálásával. Fiatal felnőttek életkezdését segítem. (Pénzkezelés, munka és iskolai megsegítésük, tanácsadás....)

Az élménypedagógiával 3 éve találkoztam először és az óta is használom mindennapi munkám során.

Azt tapasztalom, hogy amióta alkalmazom az élménypedagógia elemeit, sokkal hatékonyabb az egyéni és csoportos fejlődés a gyermekeknél.

2015-ben részt vettem a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely 'Magatartási és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek egyéni és csoportos fejlesztése élménypedagógiai foglalkozásokon keresztül' nevű akkreditált képzésén.

2017-ben részt vettem a Forrás Konferencián, mely valós, gyakorlatias eszközöket kínált hátrányos helyzetű fiatalokkal való munka során, különböző témájú workshopokon keresztül.


Egyetemi tanulmányaim során fél évet Norvégiában töltöttem, ahol megismerkedtem a tapasztalati tanulással, és az élményközpontú oktatási módszerrel. Később sokat hospitáltam különféle korosztályok élménypedagógiai foglalkozásain. Hamar felismertem, hogy a közösségfejlesztő hatásán túl számos előnye van mind egyéni, mind csoportszinten. Egy új látásmódra tanított. Itt nincsenek kőbe vésett forgatókönyvek, mindig a csoporthoz, az épp aktuális helyzethez igazítjuk a tartalmat, ezért is szeretem.

2015-ben elvégeztem a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely Magatartási és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek egyéni és csoportos fejlesztése élménypedagógiai foglalkozásokon keresztül nevű akkreditált képzését.

2016-ban az Élményakadémia Traning of Trainers képzésén vettem részt.

3 éve dolgozom speciális szükségletű állami gondozott gyermekekkel, ahol a mindennapok szerves része az élménypedagógia.


2015-ben a Holdfény Ligetben találkoztam először az élménypedagógia kifejezéssel. Addig még nem is hallottam róla. Tábori nevelőként hamar megbarátkoztam vele, és egyre komolyabban érdekelni kezdett. Aztán rájöttem, hogy pályám során már sokszor dolgoztam úgy, amit ma élménypedagógiának neveznék. 2008-ban diplomáztam a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, magánénektanár, ének-kamaraművész szakon - félig énekes, félig pedagógus vagyok. 2012-ben pedig Színész I. képesítést szereztem. 

Tíz éve vagyok a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze. Az elmúlt években főleg fiatalokkal dolgoztam. Gyerektáborokban, fiatal színjátszókkal nyári kurzusokon, interaktív, zenés irodalomórákon. Három éve vezetek egy színi csoportot, melynek tagjai enyhén és közepesen sérült értelmi fogyatékkal élő fiatalok. Rá kellett jönnöm, hogy a színházi munkám is tulajdonképpen élménypedagógia. Bár nem szeretem összemosni a kettőt. A színészi munka számomra nem terápia - de aki nézi, részt vesz egy előadáson, interaktív órán, tréningen, annak ez egy másfajta tapasztalás, élmény, tanulás lehet. 

Egy plusz pedagógia...


Pedagógia Plusz Bázis

Amellett, hogy tréningjeinket, programjainkat a megrendelő igényeihez igazodva külső helyszínen is megvalósítjuk, Csehi mellett, Vas és Zala megye határában található a Pedagógia Plusz tréningbázisa, mely ideális légkört biztosít kis létszámú csoportoknak. Kinti és benti helyszínen zajlanak a tréningek, inspiráló, békés környezetben, a természettel körülvéve.