Szakmai és módszertani képzések

Képzéseink szakmai fejlődési lehetőséget nyújtanak pedagógusoknak, segítő szakembereknek, akár az egész munkaszervezetnek is.

Az élménypedagógia elmélete és gyakorlata

Élménypedagógiai alapozó, melyben megismerkedünk a módszer elméleti alapjaival, a lehető leggyakorlatiasabb módon. Foglalkozunk a Kolb-féle tanulási körrel, a Flow-modellel, a zón-hasonlattal, feldolgozási technikákkal, és természetesen ezek gyakorlati megnyilvánulásaival. Átélhetjük, mit adhat egy élménypedagógiai foglalkozás résztvevőjének lenni.

A képzés az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ keretében akkreditált  30 órás. pedagógus-továbbképzés.

Z generáció - fókuszban a digitális nemzedék

A "digitális nemzedék" sok fejtörést okozott a pedagógusoknak az elmúlt években. "Mások", "demotiváltak", "semmi nem érdekli őket", "csak a mobiljukat nyomkodják"... Ismerős mondatok? A képzés során megismerkedünk a generációelmélettel, és olyan módszerek kerülnek terítékre, melyek képesek pont ezen nemzedés erősségeit mozgósítani.

A képzés az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ keretében akkreditált 30 órás. pedagógus-továbbképzés.

Az alfa generáció kulcsa

Noha a legfiatalabb generációról még keveset tudunk, vannak hatékony pedagógiai eszközök, melyek képesek felvenni a versenyt, ha a fiatalok figyelméért vívott küzdelemről van szó. Mert az ő figyelmükért, bizony, meg kell dolgozni.

A képzés az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ keretében akkreditált 30 órás. pedagógus-továbbképzés.

Osztály mint közösség

  • A csoportdinamika elmélete és gyakorlata
  • Közösségkovácsolás módszerei
  • Kríziskezelés
  • Szabályalkotás hatékonyan

Hatékony csoportvezetés

A tanár némiképp vezetője kell legyen osztályának. Vezetési módok pedig többfélék vannak, melyek hatékonysága helyzetről helyzetre változhat. Képzésünk segít eligazodni, adott szituációban melyik vezetői attitűdünk lehet a legmegfelelőbb.

Élménypedagógiai játékok megismerése, kipróbálása és alkalmazása

Játék, játék, játék... azaz kevés elmélet és sok gyakorlat. Ez a képzési forma azoknak szól, akik már megismerkedtek az élménypedagógia alapjaival, és most elsősorban játéktárukat és közvetlen tapasztalataikat szeretnék bővíteni új aktivitásokkal, módszerekkel. Lehetőség van saját élmény szerzésére, átbeszélni a variációkat, a felmerülő kérdéseket, a csoportfoglalkozás levezetésének sarkalatos pontjait.