Csoportfejlesztés

Tréningjeink segítenek, hogy csapatának közössége könnyebben megtalálja az összhangot. Ha szervezetében rendszeresek a szociális súrlódások, vagy szeretné megelőzni a jövőbeli, eredményességet hátráltató konfliktusokat, mi segítünk fejleszteni csoportjának érzelmi intelligenciáját, mely a hatékony személyiség kulcsa!

Válassza ki az Önöknek szimpatikus programot, és társítsa hozzá, milyen területen szeretné fejleszteni csapatát:

Programlehetőségek

Tekintse meg legnépszerűbb programjainkat, de nyitottak vagyunk bármilyen egyedei igényt vagy elképzelést megvalósításában.


Műhelymunka

Hagyományos in-door tréning, melyen a fő hangsúly a szakmai és emberi fejlődésén van, hogy csapata a legjobbat nyújtsa a mindennapok (munkahelyi) kihívásaiban.

Kalandtúra, expedíció

Változatos kihívásokkal teli egy vagy többnapos program a vadonban, melyben emlékezetes próbára tétetik egyén és közösség.

Táborépítés

Egy napra megalkotja a csoport saját bázisát - kreativitást igénylő alapanyagokból közösségi sátor építés, tűzrakás, ebéd.

Városi kalandozás

Szociális, logikai és együttműködési kihívás, kincskeresés, melynek helyszíne maga a város.

Erdőszéli délután

Könnyű bográcsozós, szalonnasütögetős program, változatos élménypedagógiai aktivitásokkal, és kellemes pihenéssel.

Fejlesztési területek

Közösségépítés


Egy új kolléga integrálása, vagy egy újonnan összeállt csoport "csapattá" kovácsolása jelentős folyamat mind emberi oldalról, mind adott szervezet hatékonyságának szempontjából. Ezért fontos, hogy mihamarabb kialakuljon az egymás közti bizalom és tisztelet alapja (ami a hatékony munkamegosztás alapja), hogy megismerhessék egymás személyiségét és munkahelyi szerepét (hogy tudják, miként lehet a másikhoz fordulni), illetve hogy mihamarabb megtalálják az közös nyelvet (vagyis megfelelően tudjanak kommunikálni, megelőzve az ebből adódó nehézségeket).

Kommunikációs tréning


Bármekkora közhely is, minduntalan tapasztaljuk mind a magánéletben, mind a munkahelyen, hogy a legtöbb konfliktus forrása a nem megfelelő kommunikáció, vagy annak teljes hiánya. Tréningünkön nemcsak az esetleg felmerülő hiba lehetőséges okait keressük meg, de a csoportot segítve végigkísérjük őket a folyamaton, hogy közösen fektessék le saját kommunikációs normáikat, hogy maguk fedezzék fel a saját valós igényeket, és a saját valós megoldásukat.

Problémamegoldás


A sikeres problémamegoldás kulcsa a nehézség megközelítésében, az szituációhoz való hozzáállásban rejlik. Mi álljon a fókuszban, a probléma vagy a megoldás? Mikor kell a probléma forrását elemezni, és mikor érdemesebb az okokat hátrahagyva csak a célra összpontosítani? Tréningünk az analitikus, kritikus gondolkodást, valamint a megoldás központú szemléletet erősíti a résztvevőkben, mind egyénenként, mind közösségként.

Vezetőképzés


Az örökölt magatartásminták nem mindig méltóak az továbbadásra, átvételre. A sikeres, valódi vezetővé válás útját érdemes a saját tapasztalatok gyűjtésével végigjárni, és előítéleteinket és berögződéseket hátrahagyni. Ezáltal nemcsak jobb vezetővé válhatunk, aki ténylegesen motiválni és támogatni tud, de a felelősségünkre bízott kollégákat is képesek leszünk megtartani az egyre élesedő munkaerő-piaci verseny ellenére is.

Konfliktuskezelés


A mindennapi, valamint a munkahelyi, szervezeti konfliktuskezelésnek két kritikus pontja van, melyek együtt fejtik ki hatásukat: megértés és megoldás. Megértés olyan értelemben, hogy fontos ismerni és felismerni a konfliktusok dinamikáját, megérteni a folyamatok mögött álló általános
törvényszerűségeket. Erre kell épüljön az ismeret, hogy mikor, milyen típusú megoldás alkalmazható a cél érdekében.

Egyéni igények


Ahogy minden csapat más és más, úgy lehetnek az igények is egyediek. Kérjen személyre szabott programot személyre szabott céllal!

Kérje egyedi ajánlatunkat!