A fejlődés ösvényei

Tréningjeink segítenek, hogy csapatának közössége könnyebben megtalálja az összhangot. Ha szervezetében rendszeresek a szociális súrlódások, vagy szeretné megelőzni a jövőbeli, eredményességet hátráltató konfliktusokat, mi segítünk fejleszteni teamjének érzelmi intelligenciáját, mely a hatékony személyiség kulcsa!

Közösségépítés


Egy új kolléga integrálása, vagy egy újonnan összeállt csoport "csapattá" kovácsolása jelentős folyamat mind emberi oldalról, mind adott szervezet hatékonyságának szempontjából. Ezért fontos, hogy mihamarabb kialakuljon az egymás közti bizalom és tisztelet alapja (ami a hatékony munkamegosztás alapja), hogy megismerhessék egymás személyiségét és munkahelyi szerepét (hogy tudják, miként lehet a másikhoz fordulni), illetve hogy mihamarabb megtalálják az közös nyelvet (vagyis megfelelően tudjanak kommunikálni, megelőzve az ebből adódó nehézségeket).

Kommunikációs tréning


Bármekkora közhely is, minduntalan tapasztaljuk mind a magánéletben, mind a munkahelyen, hogy a legtöbb konfliktus forrása a nem megfelelő kommunikáció, vagy annak teljes hiánya. Tréningünkön nemcsak az esetleg felmerülő hiba lehetőséges okait keressük meg, de a csoportot segítve végigkísérjük őket a folyamaton, hogy közösen fektessék le saját kommunikációs normáikat, hogy maguk fedezzék fel a saját valós igényeket, és a saját valós megoldásukat.

Problémamegoldás


A sikeres problémamegoldás kulcsa a nehézség megközelítésében, az szituációhoz való hozzáállásban rejlik. Mi álljon a fókuszban, a probléma vagy a megoldás? Mikor kell a probléma forrását elemezni, és mikor érdemesebb az okokat hátrahagyva csak a célra összpontosítani? Tréningünk az analitikus, kritikus gondolkodást, valamint a megoldás központú szemléletet erősíti a résztvevőkben, mind egyénenként, mind közösségként.

Stresszkezelés


A hétköznapok pörgésével és kihívásaival járó stresszt fontos, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni. Szükséges eleme ez annak, hogy kiegyensúlyozottak, sikeresek, egészségesek legyünk, és ne őröljön fel a munka, ami nem csak nekünk, de a környezetünknek egyaránt káros lehet. A megfelelő "módszer" egyénenként más és más. Mi segítünk felfedezni az önmagunkban rejlő erőt - és békét.

Vezetőképzés


Az örökölt magatartásminták nem mindig méltóak az továbbadásra, átvételre. A sikeres, valódi vezetővé válás útját érdemes a saját tapasztalatok gyűjtésével végigjárni, és előítéleteinket és berögződéseket hátrahagyni. Ezáltal nemcsak jobb vezetővé válhatunk, aki ténylegesen motiválni és támogatni tud, de a felelősségünkre bízott kollégákat is képesek leszünk megtartani az egyre élesedő munkaerő-piaci verseny ellenére is.

Konfliktuskezelés


A mindennapi, valamint a munkahelyi, szervezeti konfliktuskezelésnek két kritikus pontja van, melyek együtt fejtik ki hatásukat: megértés és megoldás. Megértés olyan értelemben, hogy fontos ismerni és felismerni a konfliktusok dinamikáját, megérteni a folyamatok mögött álló általános
törvényszerűségeket. Erre kell épüljön az ismeret, hogy mikor, milyen típusú megoldás alkalmazható a cél érdekében.

Egyéni igények


Ahogy minden csapat más és más, úgy lehetnek az igények is egyediek. Kérjen személyre szabott programot személyre szabott céllal!