Ki a komfortzónából!

Önismereti tréning, 1. modul

A képzés témája a motiváció és határaink feszegetése, hogy a rutinzónából kilépve elindulhassunk a fejlődés útján. A jelentkezőknek fontos tudni, hogy a három napos program nem előadásokra épül. Az élménypedagógia módszertanát alapul véve a résztvevők saját tanulságaikat a tréningeken megtapasztaltak alapján vonják le, ez pedig aktív jelenlétet, a gyakorlatokban való részvételt igényel.

Tréning célja: a résztvevők elsajátítsák a képességet, hogy tudatosan szemléljék és közelítsék kihívást jelentő céljaikat, megfelelő objektivitással tekintsenek erősségeikre és a nehézségekre úgy, hogy a gondolkodásmódjukat proaktivitás és asszertivitás  jellemzi a folyamatban. Ezáltal sikeresebbek lehetnek a mindennapokban, és céljaikat hatékonyabban elérhetik.

Tréning felépítése:

1. nap (14 órától): Mi is az a komfortzóna, mik azok a zónák?
- csoport céljainak és kereteinek meghatározása
- ismerkedés a csoporttal, megfelelő atmoszféra kialakítása
- zónamodell - elméleti háttér a tudatos működésért
- a három alkalmas tréning idejére történő személyes cél maghatározása

2. nap (egész nap): Mi történik a komfortzónán kívül?
- kilépés a rutinzónából élmény- és kalandpedagógiai eszközök által (résztvevőktől függően a lehetséges variációk: ereszkedés sziklafalon, kalandtúra, ön-bizalom-ugrás, szociális kihívások)
- önreflexió komfortzónán belül és kívül
- SWOT analízis

3. nap (14 óráig): Mit viszünk haza?
- a tréning során átéltek tudatosítása és párhuzamba állítása hétköznapjainkkal
- hátráltató prekoncepciók - egyéni és környezeti -, és a velük való szembenézés
- motivációs tényezők, erősségek feltárása a mindennapokban
- tréning lezárása

A három alkalom egymásra épül, így fontos mindegyiken részt venni.

Tréning helyszíne: Hegypásztor Kör Erdei Iskola és Turistaszállás, Oszkó, Vas megye. A két hektáros, hagyományos présházakkal tarkított, és modern, kényelmes szállással felszerelt terület az oszkói szőlőhegyen, a falutól 2 km-re található, mely jól megközelíthető, mégis csendes, vadregényes környezetet biztosít.

Következő tréning: 

  • november 2-4.

Jelentkezési határidő: október 10.

Jelentkezés: info@pedagogia-plusz.hu vagy +36-20-993-5813.

A tréning maximum létszáma 15 fő. (Nagyobb túljelentkezés esetén második csoportot is indítunk.)

A tréning díja: 25 000 Ft/fő - tartalmazza a szállást és a teljes ellátást.

  • "bejárós": 17 000 Ft/fő szállás nélkül, második és harmadik nap ebéddel (a program része)

Akik már kipróbálták...

Laura, szabadidő-szervező:
"Sok hasznos aktivitással ismerkedtem meg, ami segít tudatosan tervezni a mindennapjaimat. Ezt a tudást vegyítve felkészültebben, tudatosabban kezdek neki az előttem álló kihívásoknak. Rájövünk, hogy az élet a komfort zónán kívül kezdődik, és akkor segíthetünk magunkon, ha többször, tudatosan hagyjuk el, eközben figyeljük magunkat. Egy nagy önbizalomlöketet is ad, és hamar észrevesszük, hogy a koncentráció a problémáról a megoldásra terelődik."

Erik, ifjúságsegítő:
"Mindig fontos az, hogy magunkkal foglalkozzunk, de erre szánunk legkevesebb időt. Globálisan nézve mindenki nyer, ha megismeri ezeket a módszereket, és sokat segíthetünk magunkon, ha tudatosan kezdjük el használni."
 

Bence, egyetemi hallgató:

"A tréning teljes mértékben hasznos bárki számára, aki kisebb, nagyobb önbizalomhiányban szenved, vagy ki kéne mozdítani a szürke hétköznapok fogságából. A három alkalom teljesen koherens, ráépül egyik a másikra, a közte eltelt idő pedig lehetőséget hagy, hogy a látott, tett és hallott dolgok leülepedjenek"