Oldd meg!

A probléma mint lehetőség - tréning a tudatos és sikeres problémakezelésről

Bármely probléma sikeres megoldása csak részben az egyén képességeinek, képzettségének vagy ismereteinek kérdése. Jelentős részben a problémamegoldás inkább attitűd kérdése, vagyis hogy miképp közelítünk a probléma felé - valóban megvan-e a szándék, hogy megoldjuk a helyzetet, illetve elég rugalmasak vagyunk-e, hogy alkalmazkodjunk a szituáció változatos körülményeihez. Ehhez gondolkodásmódunk áthangolása szükséges, a céltudatosság és a rugalmasság megfelelő arányú vegyítése.

Azonban a probléma lehetőség is. Hisz egy bonyolult, nehezen kezelhető szituáció megoldása megannyi tanulsággal kecsegtet - ha elég figyelmesen és tudatosan állunk hozzá. Így olyan tapasztalatokkal gazdagodhatunk, melyek a legközelebbi problémás helyzetben komoly segítségünkre lehetnek. Ehhez azonban szükséges a megfelelő szemlélet elsajátítása.

Tréning célja: általánosan alkalmazható (munkahelyi, mindennapi környezet) problémakezelési módszerek elsajátítása, melyekkel a résztvevők a tréning után hatékonyabban (rövidebb idő, jobb döntéshozatal, energiát felemésztő negatív gondolatok kizárása) tudnak megoldást találni az előforduló nehézségekre.

Kiknek ajánljuk? Olyanok jelentkezését várjuk, akik munkájuk vagy mindennapi életük során gyakran szembesülnek megoldandó problémákkal, és szeretnék eszköztárukat új módszerekkel, eredményességet segítő szemléletekkel bővíteni.

A tréning tartalma:

  • Problémamegoldó módszerek elméleti és gyakorlati elsajátítása
  • Solution focus: a céltalan negatív gondolatok helyett az erőforrásokra való koncentrálás.
  • Problémamegoldó ABC: ötletelés, döntés és tapasztalati tanulás körforgása.
  • Győztes - győztes stratégiák felépítése és végigvitele.
  • A tapasztalat mint erőforrás: a tapasztalati tanulás Kolb-modellje.
  • ...illetve rengeteg gyakorlás, és azokra való reflektálás, fejlődésünk és tanulási folyamatunk folyamatos ellenőrzése.

Tréning helyszíne: Pedagógia Plusz Bázis (Csehi). 

Következő tréning: nyár eleje.

Jelentkezési határidő: -

Jelentkezés: info@pedagogia-plusz.hu vagy +36-20-993-5813.

Egy csoport maximum létszáma 20 fő.

A tréning díja: 15 000 Ft/fő